Sindicatul Valahia Târgoviște, în calitate de Partener 1, alături de Centrul de Dezvoltare Socială T&CO (Beneficiar) și Developement Tranining Consulting (Partener 2), a dat startul  pentru calificarea gratuită  a unui număr de 420 de lucrători din regiunea Sud-Muntenia, în cadrul proiectului ACAFAR – Angajați Calificați prin acces la Formarea profesională continuă a Adulților din România, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, nr. contract POCU /726/6/12/135438.

Obiectivul general al proiectului vizează dezvoltarea capitalului uman și creșterea calității forței de muncă pentru un număr de 652 angajați, din regiunile Nord-Est și Sud-Muntenia, pe o piață a muncii modernă, flexibilă și inclusivă, prin participarea la programe integrate de formare profesională și consiliere profesională.

Primul curs de Competențe Antreprenoriale a demarat la sfârșitul săptămânii trecute,  12-14 martie 2021, iar în perioada următoare vor continua activitățile de formare. Cu această ocazie participanții au avut prilejul de a înțelege conceptul de antreprenoriat și caracteristicile comune ale antreprenorilor, de a-și însuși noțiuni mai clare cu privire la aspectele specifice antreprenoriatului în România, familiarizându-se cu cadrul legislativ și instituțional asociat lansării în afaceri. Totodată, cursul de Competențe Antreprenoriale i-a ajutat la identificarea oportunităților de afaceri și finanțare, la realizarea unei strategii de dezvoltare și a unui plan de afacere. Mai mult, cursanții acestui program de formare au deprins și și-au îmbunătățit abilitățile de leadership și management, de comunicare, negociere, networking, coaching și mediere, cunoscând tehnici de inovare și stimulare a creativității și noțiuni de branding și management de proiect.

Pe întreaga durată a proiectului, 17 decembrie 2020 – 16 decembrie 2022, Partenerul 1 – Sindicatul Valahia Târgoviște va organiza o serie de cursuri gratuite de calificare, pentru următoarele meserii: Specialist Sanatate si Securitate la locul de Munca – 112 persoane, Tamplar universal – 84 persoane, Mecanic Utililaje Instalatii Industrie – 56 persoane și Padurar – 112 persoane.

Pentru mai multe informatii, vă rugăm să ne contactati la e-mail: valahia1@gmail.com sau telefonic la numarul 0727.743.122, Sindicatul Valahia. Aflați mai multe detalii despre proiect și despre importanța formării profesionale continue a angajaților pe website-ul proiectului https://acafar.centruldezvoltaresociala.ro/