Acesta a fost mesajul transmis de Prof.univ.dr. Cristian Bocancea în cadrul evenimentului „Transfer de Bune Pratici Inovative. Exemple de bună practică”, pentru cei 20 de angajați ai Consiliului Județean Iași.
Mai mult, invitatul special al evenimentului din 23 septembrie 2021, a completat precizând faptul că „această reinventare nu presupune doar creșterea competențelor în domeniul inițial de profesionalizare, ci și capacitatea de a-și schimba radical ruta profesională sau de a trece de la condiția de salariat la cea de antreprenor”.

În cadrul evenimentului, angajatii Consiliului Județean Iași au fost interesati de importanța FPC pentru actuala carieră, pentru îmbunătățirea acesteia și au adresat întrebări cu privire la diversele forme de FPC, oportunitățile actuale și nu în ultimul rând despre legislația in domeniu. La intâlnire a fost prezent și domnul Marius Dangă, vicepresedintele Consiliului Județean Iași, care a salutat inițiativa Centrului de Dezvoltare Socială și a urat mult success echipei de proiect în atingerea indicatorilor, și doamna Botezatu Gabriela, consilier.

Evenimentul a fost organizat prin intermediul Centrului de Inovare și Bune Practici Ocupaționale în Formarea Profesională Continuă (CIBO), prin proiectul ACAFAR – Angajați Calificați prin acces la Formarea profesională continuă a Adulților din România, nr.contract POCU /726/6/12/135438. Manifestarea s-a desfășurat la primaria din Păltiniș, ieri, 27 iulie 2021 și s-a adresat angajaților din regiunea de Nord-Est,

Centrul de Dezvoltare Socială T&CO, în parteneriat cu Sindicatul Valahia Târgoviște (Partener 1) și Developement Tranining Consulting SRL (Partener 2), implementează, în perioada 17 decembrie 2020 – 16 decembrie 2022, proiectul ACAFAR – Angajați Calificați prin acces la Formarea profesională continuă a Adulților din România, nr.contract POCU /726/6/12/135438.

Obiectivul general al proiectului vizează dezvoltarea capitalului uman și creșterea calității forței de muncă pentru un număr de 652 angajați, din regiunile Nord-Est și Sud-Muntenia, pe o piață a muncii modernă, flexibilă și inclusivă, prin participarea la programe integrate de formare profesională și consiliere profesională.

Detalii tehnice:

Perioada de implementare a proiectului: 17 decembrie 2020 – 16 decembrie 2022.

Proiectul cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și are o valoare totală de 4 681 783,08 lei. Aflați mai multe detalii despre proiect și despre importanța formării profesionale continue a angajaților pe website-ul proiectului https://acafar.centruldezvoltaresociala.ro.