La această întrebare au aflat răspunsul angajații primăriei din Paltinis, judetul Botosani, în cadrul evenimentului organizat prin intermediul Centrului de Inovare și Bune Practici Ocupaționale în Formarea Profesională Continuă (CIBO), prin proiectul ACAFAR – Angajați Calificați prin acces la Formarea profesională continuă a Adulților din România, nr.contract POCU /726/6/12/135438. Manifestarea s-a desfășurat la primaria din Păltiniș, ieri, 27 iulie 2021 și s-a adresat angajaților din regiunea de Nord-Est, în prezența domnului Primar Romanescu Cornel și a Președintelui Biosilva, Domnul Florin Grădinaru.

Invitatul special al acestui eveniment, domnul Prof. univ. dr. Doru Tompea, Președintele Consiliului de Administrație al Universității „Petre Andrei” din Iași și Președintele Fundației Academice „Petre Andrei” din Iași, a prezentat ca exemple de bună practică, aspectele importante ale creșterii performanțelor profesionale, cu referire și la programul de formare profesională Competențe Digitale, pentru o Românie Digitală într-o Europă Digitală.

Centrul de Dezvoltare Socială T&CO, în parteneriat cu Sindicatul Valahia Târgoviște (Partener 1) și Developement Tranining Consulting SRL (Partener 2), implementează, în perioada 17 decembrie 2020 – 16 decembrie 2022, proiectul ACAFAR – Angajați Calificați prin acces la Formarea profesională continuă a Adulților din România, nr.contract POCU /726/6/12/135438.

Obiectivul general al proiectului vizează dezvoltarea capitalului uman și creșterea calității forței de muncă pentru un număr de 652 angajați, din regiunile Nord-Est și Sud-Muntenia, pe o piață a muncii modernă, flexibilă și inclusivă, prin participarea la programe integrate de formare profesională și consiliere profesională.

Detalii tehnice:

Perioada de implementare a proiectului: 17 decembrie 2020 – 16 decembrie 2022.

Proiectul cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și are o valoare totală de 4 681 783,08 lei. Aflați mai multe detalii despre proiect și despre importanța formării profesionale continue a angajaților pe website-ul proiectului https://acafar.centruldezvoltaresociala.ro.